Lisää elämänhallinnan taitoja Päiväkeskukselta


Päiväkeskus sijaitsee Joensuun Niinivaaralla, palvelujen ja aktiviteettien äärellä. Päiväkeskuksella voivat käydä kaikki Aurinkoisen asukkaat sekä itsenäisesti asuvat nuoret oman palvelusuunnitelmansa mukaisesti.

Päiväkeskuksella laaditaan yhteisöpalaverissa viikko-ohjelma, joka sisältää aamupalan, päiväruoan ja iltapäiväkahvien lisäksi monipuolista kuntouttavaa toimintaa. Työntekijät ja asiakkaat valmistavat yhdessä päivittäiset ruoat. Nuoret voivat vaikuttaa viikko-ohjelmien ja ryhmien sisältöihin tai ohjata halutessaan itse jonkin ryhmän. Toimintaa on jaoteltu tasaisesti päiviin ja iltoihin, että jokaisella olisi mahdollisuus osallistua toimintoihimme.

Päivittäiset ryhmät päiväkeskuksella sisältävät esimerkiksi erilaisia pelejä, keskustelua, arkitaitoja, kirjallisuutta, niksejä, rentoutusta, lemmikkitietoutta, kädentaitoja, ulkoilua, liikuntaa ja leivontaa. Asiakkaiden syntymäpäiviä, valmistujais- ja muita juhlia pidetään Päiväkeskuksella.

Päiväkeskukselta tehdään myös retkiä luontoon, kaupungille ja tutustumiskäynneille sekä lähdetään harrastamaan esim. keilausta, tennistä ja sählyä. Myös ulkopuolisia ohjaajia ja opiskelijoita käy ajoittain tuomassa uusia tuulia. Päiväkeskus on paikka, jossa voi olla muiden nuorten seurassa, saada vertaistukea ja kehittää sosiaalisia taitoja.

DSC_0142.JPGDSC_0111.JPG